utorok 2. apríla 2013

Šperky Swarovski a Swarovski Elements - aké sú korene tejto slávnej značky?


Swarovski je rodinná spoločnosť s pôvodom v rakúskom meste Wattens. Daniel Swarovski sa narodil  v roku 1862 v Jiřetíne pod Bukovou. Preslávil ho jeho vynález z roku 1883. Vtedy totiž vynašiel elektrinou poháňaný stroj na brúsenie krištáľov.

V roku 1911 Swarovski so synmi Wilhelmom, Fritzom a Alfredom založil vlastnú továreň a v roku 1913 začal vyrábať okrem brúsnych strojov aj opticky dokonalé krištále, ktorých výroba je dodnes rodinným tajomstvom. Krištále boli spracované veľmi presne a mali úžasný lesk. Neskôr sa Daniel Swarovski zameral na výrobu brúsnych kotúčov, ktoré slúžili na brúsenie týchto krištáľov. Spoločnosť Swarovski uviedla v roku 1956 na trh krištáľ Aurelia Borealis, ktorého dúhový efekt bol dosiahnutý zvláštnou povrchovou úpravou.  Krištáľ Aurelia Borealis sa stal svetovým fenoménom a ešte dodnes sú s týmto efektom vyrábané krištále Swarovski Elements.

V súčasnosti firma Swarovski vyrába aj šperkové komponenty Swarovski Elements, ktorých použitie je skutočne veľmi rozšírené a populárne. Komponenty Swarovski Elements sú používané na zdobenie elektroniky, oblečenia, sklenených výrobkov a rôznych doplnkov. V rámci Swarovski Elements sú k dispozícii viaceré kolekcie prispôsobené najnovším módnym trendom.  


Kľúčiky Swarovski Elements s podpisom Yoko Ono


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára